Over ons

Autobedrijf Kooy kent een rijke geschiedenis. Het verhaal van dit familiebedrijf begint in 1957 in Zuid-Beijerland. Wij nemen u graag mee in de succesformule van ons bedrijf waarmee wij al ruim 60 jaar lang succesvol zijn.

1957 - De Bakermat
De bakermat van Autobedrijf Kooy ligt in Zuid-Beijerland. Arie Kooy is er in 1957 begonnen met een gecombineerd automobiel- en landbouwbedrijf. Met de ontwikkelingen in de agrarische sector zijn de auto’s van lieverlee de boventoon gaan voeren.

1976 - Mazda dealerschap
In 1976 zijn we toegetreden tot het toen nog selecte gezelschap van Mazda-dealers in Nederland. Het Japanse merk stond toen al bekend om zijn betrouwbaarheid en dat sloot perfect aan bij de filosofie van ons bedrijf om een goed product te leveren waar de klant op kan vertrouwen. Door de groei van met name de automobielactiviteiten waren we op een gegeven moment genoodzaakt naar een groter pand te verhuizen.

1993 - Nieuwbouw Oud-Beijerland 
In 1993 is er in Oud-Beijerland een nieuw pand gebouwd. Het is de hoofdplaats van de Hoeksche-Waard. Natuurlijk spelen bij dergelijke beslissingen emoties een rol maar je moet het toch vooral zakelijk bekijken. Achteraf is het een hele goede keuze geweest. De meeste dealers zitten inmiddels in Oud-Beijerland.

1998 - Overname Garage Albers
In 1998 hebben we het Mazda-dealerschap van garage Albers in Spijkenisse overgenomen. Dat was een heel bewuste keus. We hebben als twee broers samen het bedrijf van onze vader overgenomen. Allebei leiding geven aan het bedrijf in Oud-Beijerland is natuurlijk geen verstandige optie. Nu hebben we ieder een bedrijf waar we verantwoordelijk voor zijn. Bas in Spijkenisse en Theo in Oud-Beijerland. Kooy is één bedrijf met twee vestigingen. Het grote pluspunt van deze constructie is dat er altijd iemand van de directie op een van de twee locaties aanwezig is. Dat bevordert de juiste aansturing.

1998 - Oprichting Rijnmond Lease 
In datzelfde jaar is Rijnmond Lease opgericht. Met de naam wordt aangegeven dat er meer wordt geleased dan alleen Mazda. Per 1 april 2020 hebben wij de zorg van ons wagenpark overgedragen aan MHC Mobility Nederland.

2005  - Oud-Beijerland officieel Kia dealer 
Vanaf 2005 was de vestiging in Oud-Beijerland tevens officieel dealer van Kia. Halverwege 2009 is dat dealerschap overgegaan naar Kia specialist en in 2010 is daar het Hyundai dealerschap bijgekomen.

2007 - Hyundai dealerschap
Vanaf 2007 waren wij eerst erkend servicepartner van het merk Hyundai. In 2010 veranderde dat in het volledige Hyundai dealerschap. In 2022 is het dealerschap overgegaan naar Specialist in Hyundai. 

2010 - Nieuwbouw vestiging Spijkenisse
In dit jaar werd het pand aan de Edisonweg te Spijkenisse volledig verbouwd. De ruimte in de showroom is bijna verdubbeld en ook de werkplaats heeft een flinke upgrade gekregen. De merken Hyundai en Mazda komen in de vernieuwde showroom helemaal tot hun recht.

2017 - Autobedrijf Kooy viert 60 jarig bestaan
In april 2017 bestaat Autobedrijf Kooy 60 jaar. Dit jubileum wordt uiteraard gevierd met onder andere enkele actiemodellen die het ’60th Anniversary’ embleem dragen.

2019 - Nieuwbouw Oud-Beijerland
Op bedrijventerrein 'De Hoogerwerf' ligt de toekomst van Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland. Het nieuwe pand is hypermodern en voorbereid op de toekomst. Zo heeft het pand geen gasaansluiting en zal het grotendeels verwarmt worden middels warmtepompen. Wel zo duurzaam! Ook zal het pand voorbereid zijn op alle toekomstige ontwikkelingen.

60_jaar

Autobedrijf Kooy viert 60 jarig bestaan

De bakermat van Autobedrijf Kooy ligt in Zuid-Beijerland. Arie Kooy is er in 1957 begonnen met een gecombineerd automobiel- en landbouwbedrijf. Met de ontwikkelingen in de agrarische sector zijn de auto’s van lieverlee de boventoon gaan voeren.

In april 2017 bestond Autobedrijf Kooy 60 jaar. 

Mazda CX 3

Erkend Mazda Dealer

Bij Mazda zijn we constant op zoek naar de perfecte balans tussen auto en bestuurder, in alles wat we doen. Alles moet kloppen, want zelfs de kleinste details dragen bij aan het pure rijplezier van onze auto's. U staat als bestuurder centraal.

Het liefst houdt u uw Mazda zo langs mogelijk als nieuw. Bij Autobedrijf Kooy denken we daar net zo over. Daarom bieden wij u een breed pakket aan diensten aan om ervoor te zorgen dat u altijd toegang heeft tot het beste onderhoud voor uw Mazda.

Hyundai KONA Hybride

Hyundai Specialist

Zoals ieder mechanisch product heeft een auto onderhoud nodig en moet er wel eens iets gerepareerd worden. Wanneer uw Hyundai aan onderhoud toe is of een reparatie nodig heeft, kunt u contact met ons opnemen.

Zorgvuldig en vakkundig onderhoud is belangrijk voor maximale kwaliteit en betrouwbaarheid. Goed onderhoud vergt opgeleid personeel, originele onderdelen, speciale gereedschappen en de juiste documentatie. Autobedrijf Kooy heeft dat allemaal in huis, zodat uw Hyundai na elke onderhoudsbeurt zo goed als nieuw de werkplaats uitrijdt. Gereed voor nog meer zorgeloze kilometers. 

Contact opnemen

CAPTCHA Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.