Mazda CX-50 (helaas niet voor Nederland)

Mazda USA heeft een nieuw Mazda familielid gepresenteerd. Dit iets grotere broertje van de CX-5 heeft een strakke robuuste uitstraling.

De CX-50 is alleen leverbaar met vierwielaandrijving. Qua motoren is er keuze uit een Skyactiv-G 2.5 194 pk of een Skyactiv-G Turbo 2.5 met 250 pk. De motoren zullen altijd gekoppeld zijn aan een automatische versnellingsbak met 6 verzetten. Er is keus uit drie rijstanden: normaal, sport en off-road.

De Mazda CX-50 zal gebouwd worden in Huntsville Alabama, hier heeft Mazda, in samenwerking met Toyota, een nieuwe fabriek gebouwd. In deze fabriek gaat Toyota de nieuwe Corolla Cross maken. De eerste Mazda’s zullen in januari 2022 van de band gaan rollen.

MTM Huntsville

Op dit moment werken er meer dan 2.000 mensen in de fabriek, maar dit wordt opgeschaald naar zo’n 4.000 personen. Mazda en Toyota zullen er, per jaar, ronde de 300.000 voertuigen gaan assembleren, verdeeld over de twee merken.

Er is door Mazda en Toyota totaal 2.3 miljard dollar geïnvesteerd in deze hypermoderne en efficiënte fabriek. Door deze investering is er ook een grote groep toeleveranciers aangetrokken tot de regio, goed voor zo’n 2.000 extra banen.