Historie van Autobedrijf Kooy

Autobedrijf Kooy kent een rijke geschiedenis. Het verhaal van dit familiebedrijf begint in 1957 in Zuid-Beijerland. Wij nemen u graag mee in de succesformule van ons bedrijf waarmee wij al ruim 60 jaar lang succesvol zijn.

Image
Autobedrijf Kooy Bakermat

Geschiedenis

De geschiedenis van Autobedrijf Kooy ligt in Zuid-Beijerland. Arie Kooy is in 1957 begonnen met een gecombineerd automobiel- en landbouwbedrijf. Met de ontwikkelingen in de agrarische sector zijn de auto’s van lieverlee de boventoon gaan voeren.

Image
mazda-logo-old

Mazda dealerschap

In 1976 zijn we toegetreden tot het toen nog selecte gezelschap van Mazda-dealers in Nederland. Het Japanse merk stond toen al bekend om zijn betrouwbaarheid en dat sloot perfect aan bij de filosofie van ons bedrijf om een goed product te leveren waar de klant op kan vertrouwen .Door de groei van met name de automobielactiviteiten waren we op een gegeven moment genoodzaakt naar een groter pand te verhuizen.

Image
Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland

Nieuwbouw Oud-Beijerland

In 1993 is er in Oud-Beijerland een nieuw pand gebouwd. Het is de hoofdplaats van de Hoeksche-Waard. Natuurlijk spelen bij dergelijke beslissingen emoties een rol maar je moet het toch vooral zakelijk bekijken. Achteraf is het een hele goede keuze geweest. De meeste dealers zitten inmiddels in Oud-Beijerland.

Image
Autobedrijf Kooy

Overname Garage Albers

In 1998 hebben we het Mazda-dealerschap van Garage Albers in Spijkenisse overgenomen. Dat was een heel bewuste keus. We hebben als twee broers samen het bedrijf van onze vader overgenomen. Allebei leiding geven aan het bedrijf in Oud-Beijerland is natuurlijk geen verstandige optie. Nu hebben we ieder een bedrijf waar we verantwoordelijk voor zijn. Bas in Spijkenisse en Theo in Oud-Beijerland. Kooy is één bedrijf met twee vestigingen. Het grote pluspunt van deze constructie is dat er altijd iemand van de directie op een van de twee locaties aanwezig is. Dat bevordert de juiste aansturing.

Image
Autobedrijf Kooy Rijnmond Lease

Oprichting Rijnmond Lease

In datzelfde jaar is Rijnmond Lease opgericht. Met de naam wordt aangegeven dat er meer wordt geleased dan alleen Mazda. Per 1 april 2020 hebben wij de zorg van ons wagenpark overgedragen aan MHC Mobility Nederland.

Image
Autobedrijf Kooy Kia dealer

Oud-Beijerland officeel Kia dealer

Vanaf 2005 was de vestiging in Oud-Beijerland tevens officieel dealer van Kia. Halverwege 2009 is dat dealerschap overgegaan naar Kia specialist en op 1 oktober 2009 is daar het Hyundai dealerschap bijgekomen.

Image
Autobedrijf Kooy Hyunai dealer

Hyundai dealerschap

Vanaf 2007 waren wij eerst erkend servicepartner van het merk Hyundai. In 2010 veranderde dat in het volledige Hyundai dealerschap. We vertegenwoordigen in beide vestigingen dezelfde merken. Hyundai is daarnaast een perfecte aanvulling op het productengamma van Mazda; zowel qua type als wat uitvoering betreft. Neem bijvoorbeeld de i10 . Dat is een model welke Mazda niet heeft. Of men nu bij ons een Mazda, Hyundai of een gebruikte auto koopt, als er Kooy achterop staat zijn kwaliteit en service gewaarborgd!

Image
Autobedrijf Kooy nieuwbouw Spijkenisse

Nieuwbouw vestiging Spijkenisse

In dit jaar werd het pand aan de Edisonweg te Spijkenisse volledig verbouwd. De ruimte in de showroom is bijna verdubbeld en ook de werkplaats heeft een flinke upgrade gekregen. De merken Hyundai en Mazda komen in de vernieuwde showroom helemaal tot hun recht.

Image
autobedrijf kooy 60 jaar

Autobedrijf Kooy viert 60 jarig bestaan

In april 2017 bestaat Autobedrijf Kooy 60 jaar. Dit jubileum wordt uiteraard gevierd met onder andere enkele actiemodellen die het ’60th Anniversary’ embleem dragen.

Image
autobedrijf kooy obl nieuwbouw 2020

Nieuwbouw Oud-Beijerland

Op bedrijventerrein 'De Hoogerwerf' ligt de toekomst van Autobedrijf Kooy Oud-Beijerland. Op dit moment is men druk bezig met de nieuwbouw aan Ferrarilaan nummer 5. Het nieuwe pand is hypermordern en voorbereid op de toekomst. Zo heeft het pand geen gasaansluiting en zal het grontendeels verwarmt worden middels warmtepompen. Wel zo duurzaam! Ook zal het pand voorbereid zijn op alle toekomstige ontwikkelingen. De verwachte opleverdatum is begin juli.

Bij Kooy staan we voor:
Top Kwaliteit
Persoonlijk contact
Flexibele organisatie met prima dienstverlening